Dendermondenaren krijgen extra dag vrijaf donderdag

Alle Dendermondenaren krijgen op donderdag 16 april een extra dag vrijaf. Dat besliste het stadsbestuur nadat bekend raakte dat er op die dag ook wegenwerken plaats vinden op de Vlassenbroekbrug, het industrieterrein Hoogveld en het rondpunt aan de Brusselsestraat.

Net als dinsdag verliep ook woensdag het verkeer in en om Dendermonde chaotisch. Door wegenwerken op de Steenweg van Aalst en de rotonde in Appels en de Martelarenlaan aan de brug van Grembergen stonden er ook vandaag opnieuw lange files op de invalswegen naar de Ros Beiaardstad. Ook in de Mandekensstraat, op de grens van Buggenhout met Dendermonde werd er gewerkt.

Vandaag raakte ook bekend dat het Vlaams Gewest voor donderdag werken heeft gepland op de Vlassenbroekbrug en aan het rond punt in de Brusselse Straat. Daar zou morgen een nieuwe asfaltlaag worden gelegd. De werken zouden echter slechts 1 dag duren.

Dat al die werken samenvallen, doet bij veel Dendermondenaren de wenkbrauwen fronsen. Bij het Dendermondse stadsbestuur verwijzen ze door naar het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest. ‘Er wordt gewerkt op gewestwegen en Wegen en Verkeer bepaalt dan de planning’, klinkt het bij schepen van Openbare Werken Leen Dierick. ‘Wij zijn al blij dat de werken in een verkeersluwe week tijdens de paasvakantie gebeuren.’

Door de opeenstapelingen van wegenwerken dreigt Dendermonde echter onbereikbaar te worden. Het stadsbestuur besliste daarom woensdagmiddag dat alle Dendermondenaren donderdag een extra vrije dag kunnen krijgen. Wie zijn afwezigheid wil verantwoorden aan zijn werkgever kan daarvoor een afwezigheidsattest aanvragen op het stadssecretariaat. Dat kan telefonisch op het nummer 052/25 10 01 of per e-mail naar secretaris@dendermonde.be.

De stad vraagt wel uitdrukkelijk aan iedereen die donderdag van de extra verlofdag gebruik maakt om de auto niet te gebruiken. ‘De verleiding om een dagje naar zee te trekken is met dit weer misschien groot, maar het spreekt voor zich dat het donderdag quasi onmogelijk wordt om met de auto onze stad uit te raken’, aldus nog Leen Dierick.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

3 comments

  1. ik bel voor te vragen ofdat me geen goedkoop tiket voor den trein naar de zee kan krijgen en die mens die lacht mij gewoon uit en zegt dat nie alle dagen een april is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*