Dendermonde voert verplichte anticonceptie in voor onbekwame ouders

Dendermondse ouders die niet in staat zijn hun kinderen in een warme, beschermende en stabiele omgeving op te voeden, moeten voortaan verplicht aan de anticonceptie. Het stadsbestuur heeft een wet gestemd die deze verordening mogelijk maakt. Schepen Lien Verwaeren (CD&V) spreekt van een “historische mijlpaal”’.

"Gezond en veilig opgroeien is een kinderrecht!"

“Gezond en veilig opgroeien is een kinderrecht!”

“Het lijkt een fascistoïde idee,” geeft Verwaeren toe, “want verplichte anticonceptie is uiteraard bijzonder controversieel. Kinderen krijgen en grootbrengen is immers een mensenrecht. Dat kunnen wij vanuit onze gezinspartij niet anders dan onderstrepen. Maar toch, in mijn hoedanigheid van schepen moet ik uit sociale verplichtingen al eens actes de présence geven op festiviteiten als de Gouden Patattencross, de Donckstraatfeesten of de Boerenmarkt in Mespelare. Wat je daar allemaal ziet… Pure sociale marginaliteit! Mijn moederhart bloedt telkens weer wanneer ik die onschuldige bloedjes van kinderen omgeven zie door een bende bierslempende, onevenwichtige volwassenen. Fiets eens door ghetto’s als ’t Keur, Hof ten Rode of het Courtmanspark en je beseft… deze chronische vormen van schrijnende kinderverwaarlozing moet een halt worden toegeroepen. En dat zijn we dus van plan. Gezond en veilig opgroeien is namelijk een kinderrecht!”

“We hebben een concreet plan”, gaat Verwaeren verder. “Meerderjarige vrouwen die psychiatrische problemen hebben, emotioneel labiel zijn, zelfgerolde sigaretten roken, deeltijds werken of meer dan vijf eenheden alcohol per week nuttigen, zullen obligaat een spiraal ingevezen krijgen. Een rechter zal daarover beslissen. Wat minderjarige meisjes betreft, is er een belangrijke taak weggelegd voor het onderwijs. Dochters uit onstandvastige gezinnen zullen bij hun melkje in de namiddag geen Vitabis meer krijgen, maar een snoepje op basis van oestrogeen en progestageen. Dat zijn hormonen die de bevruchting onmogelijk maken. Scholen beschikken wel over de autonomie om te beslissen aan welke kinderen ze die snoepjes geven en aan welke niet.”

“Deze aanpak zal de natuurlijke selectie versnellen en een automatische braindrain veroorzaken. De zwakke elementen gaan eruit, de intelligente blijven over. Achterlijke wijken en deelgemeenten zullen verschrompelen en vanuit superieure buurten zoals Hof ter Brempt of het Hagewijkpark zal de genetische injectie komen die onze stad zo broodnodig heeft”, glundert de schepen. “Mochten deze maatregelen niet volstaan, dan gooien we in de onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 de verplichte sterilisatie of desnoods castratie op tafel.”

"Achterlijke wijken zullen verschrompelen", voorspelt Verwaeren.

“Achterlijke wijken zullen verschrompelen”, voorspelt Verwaeren.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Armoede is besmettelijk. Het is moeilijk in te dammen.

    Maar geld is erfelijk, dat is iets wat christenen goed begrepen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*