Dendermonde recruteert jihadisten

Om toekomstige (valse) bommeldingen te voorkomen heeft het schepencollege van Dendermonde beslist uit voorzorg een dertigtal jihadisten aan te werven voor de bewaking en beveiliging van strategische plaatsen. Ze zouden vooral ‘statische bewakingsopdrachten’ uitvoeren, onder het bevel van de politie.

‘De jihadisten komen ter ondersteuning, en nemen de bewakingstaken hier zeker niet over,’ zo weet korpschef Paul Putteman. ‘Toen wij problemen hadden in de stationsbuurt hebben wij meteen een paar lokale vechtersbaasjes aangetrokken in ons korp, een tactiek die we ook nu willen proberen. Stropers zijn de beste boswachters, zoals de volkswijsheid weet. Het merendeel van de kandidaten blijkt alvast de nodige ervaring te hebben opgedaan in Syrië, en kan dus mits snelle bijscholing meteen aan de slag.’

Daarnaast wil het stadsbestuur ook het positieve sociale signaal geven. OCMW-secretaris Katrien Aerts licht toe: ‘Het in dienst nemen van teruggekeerde Syriëstrijders zorgt niet alleen voor een strategisch voordeel, het geeft die mensen ook een nieuw perspectief en herintegreert hen opnieuw in de gemeenschap.’

Burgemeester Piet Buyse die het project coördineert laat alvast weten dat er sinds de aanwerving geen nieuwe bomalarmen meer geweest zijn in Dendermonde.

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*