Dendermonde krijgt een kopvleespiet

De intocht van Sinterklaas in Dendermonde zal er dit jaar lichtjes anders uitzien. Dat blijkt uit het draaiboek dat De Klaptand kon inkijken.

Sinterklaas brengt bij zijn intocht op 22 november een aantal speciale Pieten mee. Omdat het uiterlijk van Zwarte Piet de gemoederen blijft beroeren, wil de goedheilige man ook een aantal andere Pieten aan de buitenwereld tonen.

‘Niet al mijn Pieten zijn zwart,’ aldus de woordvoerder van Sint. ‘Achter de schermen werken ook andere Pieten, maar die konden in het verleden nooit mee op de stoomboot omdat de mensen nu eenmaal een Zwarte Piet verwachtten.’

‘Omdat er vooral in Nederland nu blijkbaar ophef is om de ‘Zwarte’ Piet, heb ik beslist dit jaar ook mijn speciale Pieten mee te brengen,’ klinkt het. ‘Zij dragen een klassiek pietenpak, maar krijgen afhankelijk van de stad waar we onze intrede doen een andere look.’

Voor Dendermonde zijn onder meer Kopvleespiet, Vicarispiet en Paardenworstpiet op het appel. Het zijn stuk voor stuk blanke Pieten, maar ze worden geschminkt met verwijzingen naar hun respectievelijke namen. In plaats van nic nacjes zullen deze drie Pieten onder meer kopvlees (met of zonder mosterd) en degustatieglaasjes Vicaris uitdelen.

‘Op die manier hebben de ouders van de Dendermondse kindjes ook iets om naar uit te kijken’, aldus de woordvoerder van Sinterklaas.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*