Deel schepencollege trekt naar Ibiza

Na de uiterst succesvolle eerste editie van Dendermonde Viert is een deel van het schepencollege vanmorgen op het vliegtuig naar Ibiza gestapt. Ook een delegatie van de Dendermondse Perskring stapte mee op het vliegtuig.

De trip naar Ibiza kadert onder meer in de voorbereiding van de tweede editie van Dendermonde Viert. Terwijl burgemeester Piet Buyse er gaat kijken hoe ze op Ibiza omgaan met de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, gaat schepen van Jeugd Lien Verwaeren er tien dagen feesten als de beesten. ‘Ik wil de vinger aan de pols van de jeugdcultuur houden’, vertelt Verwaeren. ‘En dus zal ik in Ibiza vooral te vinden zijn in discotheken en beach bars. Misschien word ik wel meegenomen door een of andere knappe Spanjaard voor een romantische strandwandeling bij het ochtendgloren’, aldus nog Verwaeren met pretlichtjes in de ogen.

Terwijl schepen Niels Tas in Ibiza enkele lezingen zal geven over het Dendermondse parkeerbeleid en het kwartier gratis parkeren, is het niet meteen duidelijk wat de schepenen Martine Van Hauwermeiren en Leen Dierick op Ibiza gaan doen. ‘Ik zal Stien en Ries wel keihard missen’, klonk het voor Dierick op het vliegtuig stapte.

Voor korpschef Paul Putteman wordt het wellicht zijn laatste studiereis als lid van de Dendermondse politie. Hij wordt binnenkort staflid bij politiebaas Catherine De Bolle. Putteman gaat op Ibiza de nieuwste soorten partydrugs uitproberen. ‘Binnen de kortste keren zijn die dingen ook aan het station te vinden en dus zijn we als lokale politie maar beter voorbereid’, aldus Putteman.

De leden van de Dendermondse Perskring zullen vooral verslag uitbrengen van de verschillende activiteiten van het schepencollege op het Spaanse feesteiland. ‘Maar omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, hebben we onszelf ook getrakteerd op een vrije namiddag. Dan brengen we een bezoekje aan een van de cava-bronnen op Ibiza’, klinkt het bij voorzitter Marc Goossens.

Door de afwezigheid van een deel van het schepencollege wordt schepen Dirk Abbeloos waarnemend burgemeester. Abbeloos wil van die gelegenheid gebruik maken om een aantal verkiezingsbeloften uit te voeren. Zo komt er een absoluut verbod op leggings en krijgt elke wijk een eigen varken dat aan het einde van de zomer geslacht mag worden voor een wijkbarbecue. Daarnaast za elke Dendermondenaar verplicht worden om elke maand een uur op cafe te gaan en krijgt elke Dendermondenaar een joker die mag ingezet worden bij een parkeerboete of snelheidsovertreding.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*