De Tondeldoos grote winnaar Dendermondse Persprijzen

Kinderfonds De Tondeldoos uit Grembergen is de grote winnaar geworden van de Dendermondse Persprijzen. Dat bleek tijdens het een gala-avond in herberg De Kastelein in Oudegem.

De Dendermondse Perskring reikt traditiegetrouw elk jaar de Persprijzen uit aan verenigingen en Dendermondenaars die zich het voorbije jaar op één of andere manier verdienstelijk maakten. De twee belangrijkste persprijzen, in de categorieën socio-cultureel en sport gingen dit jaar respectievelijk naar het kinderfonds De Tondeldoos en naar de mindervalide sporters van Blijdorp.

Ook in verschillende nevencategorieën ging De Tondeldoos met een award aan de haal. Zo won Gino Bertin de award voor ‘Meest charismatische voorman’ en kreeg de organisatie ook de prijs voor de ‘Vaakst verkeerd uitgesproken verenigingsnaam’.

De Perskring viel zelf ook twee keer in de prijzen.

De Perskring viel zelf ook twee keer in de prijzen.

De award voor ‘Meest christelijke vereniging van het jaar’ ging net als de voorbije jaren naar JoKri. Ook de Perskring zelf viel in de prijzen in de categorie ‘Meest gezellige vereniging’. Ook de prijs voor ‘Meest cava-slurpendr gezelschap’  ging naar de Dendermondse Perskring. Opvallend was ook de award voor ‘Meest zieltogende sportclub’. Die award ging dit jaar naar voetbalclub KAV Dendermonde.

De awards in de categorie politiek gingen naar Piet Buyse (opnieuw Burgemeester van het jaar), Leen Dierick (Kamerlid van het jaar) en Bart Van Malderen (Sos van het jaar). Ook Groen viel in de prijzen. Mathias Coppens kreeg de prijs voor het ‘Best gestolen idee’ naar aanleiding van zijn voorstel om goed gedrag te belonen.

Patrick Meulebroek kreeg de award voor ‘Beste tussenkomst in de gemeenteraad’, terwijl Open VLD de award voor ‘Meest lachwekkende trio in de gemeenteraad’ kreeg. Omdat de Dendermondse Perskring de politieke evenwichten wil respecteren viel ook Vlaams Belang in de prijzen. Barbara Pas was dan ook apetrots op haar award in de categorie ‘Meest afwezig in het politieke debat’. De award voor ‘Meest sexy politica’ werd ook dit jaar niet uitgereikt. De erelijst voor die award blijft dus ook na dit jaar volkomen blanco.

In de muziekcategorieën waren er onder meer prijzen voor Janez Detd. (Meest onderschatte punkband uit Grembergen), De Zep (Concertzaal van het jaar) en de Honky Tonk (Meest in het verleden vastgeroeste muziekclub). Nikolas Van der Veken kreeg ook de awards voor Meest genegeerde Dendermondenaar door Dendermondenaars en Beste zanger die ook fitness-toestellen verkoopt.

Ook de deelgemeente Appels viel in de prijzen. Zo kreeg Marius Meremans de award voor ‘Beste komiek’ en ging Chiro Kadee aan de haal met de award voor ‘Beste wafelenbak’.

Een speciale vermelding was er ook voor de vrijwilligers van het Aymonshof. Zij kregen de award voor de ‘Klacht van het jaar’ voor hun klacht tegen De Klaptand. Hun prijs, een gouden citroen, werd hen overhandigd door OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek.

De Klaptand, door outsiders en door de redactie van De Klaptand zelf nochtans getipt als de grote favoriet, moest afdruipen zonder prijs. Hoofdredacteur Willy Van Damned verliet zwaar ontgoocheld de zaal en mompelde in het naar buiten gaan nog de woorden ‘intriest’, ‘schandalig’ en ‘omkoopschandaal’.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*