De Klaptand niet welkom op Walking Dender

De satirische nieuwswebsite De Klaptand zal vanavond dan toch niet met een eigen eetstandje op Walking Dender staan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vanmorgen.

Vrijdagavond wordt al voor de zesde keer Walking Dender georganiseerd in de Dendermondse binnenstad. Net als de voorbije jaren zullen een zestigtal standhouders langs de boorden van de Oude Dender en op de Grote Markt de Dendermondenaar vergasten op culinaire specialiteiten.

Ook de redactie van het satirische internetmagazine De Klaptand had een aanvraag ingediend om een standje te mogen uitbaten. Hoewel het Feestcomiteit eerst toestemming gaf, kreeg de redactie van De Klaptand deze week te horen dat ze niet welkom waren op Walking Dender.

‘In eerste instantie hebben we De Klaptand inderdaad toegelaten tot onze avondmarkt’, zegt voorzitter Johan De Backer. ‘We hadden hen zelfs een mooie plaats gegeven op de Grote Markt. Het culinaire aanbod lag volledig in de lijn van wat we van De Klaptand mogen verwachten, met onder meer een boulet Piet en een croque Meremans. Maar deze week bereikte ons een anonieme tip dat de snoodaards nog andere plannen hadden en tijdens Walking Dender op zoek wilden gaan naar de schoonste mossel van Dendermonde. Volgens de tipgever ging het daarbij niet om de zeevruchten, maar wel om het vrouwelijk lichaamsdeel. ‘

‘U moet begrijpen dat zo’n verkiezing geen plaats heeft op een kindvriendelijk evenement als Walking Dender’, aldus De Backer. De voorzitter van het Feestcomiteit contacteerde daarop de redactie van De Klaptand en vroeg hen om de verkiezing te schrappen.

‘In eerste instantie gingen ze daar ook op in’, vertelt de voorzitter van het Feestcomiteit. ‘Maar een uur later kreeg ik van hen de vraag of ze wel op zoek mochten gaan naar de schoonste pruim van Dendermonde. Toen was de maat voor ons vol en hebben we beslist om het standje van de ongetwijfeld prettig gestoorde bende van De Klaptand te verbieden.’

De lege plaats in het parcours die is ontstaan door de uitsluiting van De Klaptand zal worden ingenomen door de lokale politie. Enkele amateurkoks uit het korps zullen de duizenden Dendermondse foodies vergasten op het lekkerste van het varken. ‘Het is voor de politie een uitgelezen kans om iets terug te geven aan de Dendermondenaar na het gepest met flits- en alcoholcontroles’, besluit De Backer.

‘Ik hoop bovendien dat de aanwezigheid van de Dendermondse politie de redactie van De Klaptand zal doen afzien van de plannen die ze ongetwijfeld gemaakt hebben om ons evenement op één of andere manier te verstoren.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Avatar
    Cornélus Craayenbraaier

    De voorzitter is een zuurpruim, ném!

  2. Avatar
    Cornélis Crayenbraaier

    De voorzitter van ’t comiteit is ’n zuurpruim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*