Het 'dagelijkse gezamenlijke aperitiefje' is een traditie binnen de Dendermondse Perskring.

De Klaptand grote favoriet voor jaarlijkse persprijzen

De Dendermondse satirische website De Klaptand is de grote favoriet om dit jaar de jaarlijkse persprijs van de Dendermondse Perskring te winnen. Dat meldt De Klaptand in een persbericht.

Net als de voorbije jaren wil de Dendermondse Perskring ook dit jaar de persprijzen uitreiken. Die zijn bestemd voor personen of verenigingen die zich in 2014 bijzonder verdienstelijk maakten. De persprijzen worden in twee categorieën uitgereikt: voor de sociaal-culturele sector en in de sport.

Met de persprijzen wil de perskring stille werkers in het daglicht te zetten, die zich het voorbije jaar bijzonder inzetten voor de gemeenschap of prestaties leverden die een regionale, nationale of internationale weerklank vonden.

Uit deze beschrijving leidt de redactie van De Klaptand af dat er dit jaar slechts één mogelijke winnaar is voor de sociaal-culturele sector, nl. De Klaptand. ‘Het heeft geen enkele zin dat andere personen of verenigingen zich kandidaat stellen,’ klinkt het in het persbericht.

‘De Klaptand heeft de voorbije maanden een dusdanig grote impact gehad op het leven van de Dendermondenaar, dat we ons niet kunnen inbeelden dat de prijs niet naar ons zou gaan,’ klinkt het bij hoofdredacteur Willy Van Damned. ‘Als ik trouwens de erelijst bekijk, dan denk ik niet dat wij daarop zouden misstaan.’

‘Dankzij De Klaptand heeft de inwoner van Dendermonde, enfin toch het overgrote deel, zijn lach teruggevonden. Een prestatie die naar waarde moet geschat worden, want de voorbije jaren rukte de verzuring razendsnel op in de Scheldestad,’ gaat Van Damned verder. ‘Hier en daar zitten er nog enkele mensen met het zuur, maar ik ben er van overtuigd dat we die ook kunnen genezen.’

Volgens Van Damned heeft De Klaptand het voorbije jaar een uitermate positief effect gehad op de uitstraling van Dendermonde naar de rest van Vlaanderen. ‘Het is uiteraard nog te vroeg om de economische weerslag van dit effect te becijferen, maar het staat buiten kijf dat de Dendermondse middenstand flink mee profiteert als nieuwsgierige Vlamingen een kijkje komen in de stad waarover De Klaptand zo mooi schrijft.’

Van Damned heeft zondag 29 maart, de datum waarop de persprijzen worden uitgereikt, dan ook al met rood in zijn agenda aangekruist. ‘Ik heb al een limousine gehuurd voor die gelegenheid, zodat we met onze volledige redactie een intrede in stijl kunnen doen tussen de Dendermondse beau monde,’ besluit Van Damned.

Wie de kandidatuur van De Klaptand nog kracht wil bij zetten kan dat door een e-mail te sturen naar Marc Goossens, voorzitter van de Dendermondse Perskring of naar secretaris Willy Van Damme .

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*