FOTO: RR

Commissaris overvallen door abrupte gezichtsziekte: selectieve staar!

Het zal je maar overkomen, als nuchtere en bekwame commissaris je manschappen gaan inspecteren tijdens een lang op voorhand aangekondigde BOB-controleactie en plotsklaps overvallen worden door een extreme gezichtsziekte. Toch had L.D.B., chef van de Dendermondse interventiedienst, dat zaterdagnacht voor. Hij kreeg een acute aanval van een wreedaardige ziekte: selectieve staar.

Selectieve staar vervormde het gezicht van L.D.B. op een gruwelijk pijnlijke manier.

Met selectieve staar valt niet te lachen. Het is een gruwelijke aandoening die het gezichtsvermogen aantast. Daardoor zie je niet wat je eigenlijk zou moeten zien. Maar het gaat nog verder: de kwaal tast ook je gezichtsweefsel aan, waardoor je gelaat op een pijnlijke manier vervormd raakt.

Commissaris L.D.B., notoir lid van de vermaarde Whisky Tasting Club ‘De Ridders in de orde van Leopold II’, kreeg zijn tragische aanval vlak voor de controlepost op de Leopold II-laan. Het lot is wreed. Door zijn abrupte gezichtsverlies en de ermee gepaard gaande pijnscheuten sloeg de arme man in paniek en slingerde hij in totale radeloosheid naar huis.

De man geniet een groot ontzag binnen het team, dus zijn agenten scheurden meteen verontrust achter hem aan. Ze troffen hem uiteindelijk veilig en wel bij hem thuis, zij het in behoorlijk beschonken toestand. De man had naar eigen zeggen een paar stevige neuten whisky naar binnen gekapt om te bekomen van de ontsteltenis en alteratie. Daar hadden de inspecteurs alle begrip voor, dus knepen ze een collegiaal oogje dicht. Het Dendermondse korps staat niet voor niets bekend voor zijn solidariteit, ruimdenkendheid en medemenselijkheid. L.D.B. zijn selectieve staar was op dat moment trouwens al flink aan de beterhand.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Avatar

    Service. Alleen nu maar hopen dat internet niet hier ook nog selectief gaat meedoen zoals de andere satire-sites in België. 127.0.0.1. Privacy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*