Clown Cobe krijgt hoofdrol in derde seizoen Crimi Clowns

De Dendermondse Clown Cobe krijgt een rol in het derde seizoen van de populaire 2BE-reeks Crimi Clowns. Dat vernam De Klaptand in de marge van de persconferentie over de verkoop van de serie aan FOX TV.

Donderdag raakte bekend dat de Amerikaanse zender FOX TV de Engelstalige rechten op de reeks heeft aangekocht. FOX zal een Amerikaanse remake maken, met een volledig Amerikaanse cast. Luk Wyns, het brein achter de reeks, zal tijdens de opnames in de VS verblijven om te waken over de authenticiteit van de remake.

Omdat de Amerikaanse opnames samenvallen met de opnames van een derde Vlaamse reeks, ging Wyns de voorbije weken op zoek naar een vervanger voor zichzelf in de reeks. Die vond hij uiteindelijk in de figuur van de Dendermondse Clown Cobe.

‘Toen ik Cobe zag, wist ik meteen dat hij de geknipte persoon was om me te vervangen. De enige voorwaarde die hij stelde was dat de opnames in Dendermonde zouden plaatsvinden. Dat was voor ons uiteraard geen probleem, ‘ aldus Wyns.

Volgens Wyns is de productieploeg op dit moment nog op zoek naar een aantal geschikte locaties. ‘Maar onze tietenbar hebben we al gevonden. We toveren The American Pool Bar aan het Statieplein om in The American Boob Bar,’ knipoogt Wyns.

De fictiereeks draait om een bende volleerde clowns die overdag kinderen animeren en ’s avonds het nachtleven onveilig maken. ‘Crimi Clowns’ werd vorig jaar nog op het TV Festival van Monte Carlo genomineerd in de categorieën ‘Beste Internationale Comedy-reeks’ en ‘Beste Europese Comedy-reeks’.

Wanneer het derde seizoen van de reeks op het scherm komt, is nog niet duidelijk.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar

    Merciekes mannen van de Klaptand. Gratis reclame voor clown Cobe en een link naar mijn site :).
    Wel geen factuurke sturen hé. Ik ben nog in volle onderhandeling met Wyns want ik ben wel niet gratis hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*