Carnaval- en corsogroepen verhuizen wellicht naar hersenpan Tomas Roggeman

De zoektocht naar een betere huisvesting voor de carnaval- en bloemencorsogroepen gaat opnieuw een andere richting uit. Omdat de loods van Interwheels op het Hoogveld toch niet beschikbaar blijkt te zijn, overweegt de intercommunale DDS nu een ruimte te huren in het hoofd van Tomas Roggeman, gemeenteraadslid voor de N-VA.

Het huisvestigingsdossier voor de carnaval- en corsogroepen blijft aanslepen. De Dendermondse carnavalisten zitten al jaren te krap gehuisvest in de werkhallen op de site Hemelken in Sint-Gillis-Dendermonde. Het dak is zo lek als een zeef en er hangen netten onder om vallende brokstukken tegen te houden. Ook de Baasroodse carnavalgroepen vragen al jaren om een geschikte locatie om hun praalwagens te bouwen.

Enkele jaren geleden ging het stadsbestuur het engagement aan om een betere huisvesting te zoeken voor de carnaval- en corsogroepen. In de meerjarenplanning werden daarvoor grote budgetten voorzien, 81.341,12 euro voor studiekosten en 322.649,95 euro voor investeringen. Uit een eerste studie, die enkele jaren duurde, bleek dat de piste om de leegstaande gebouwen – waar vroeger de technische dienst zat – aan de Kerselarenbrugwegel te renoveren financieel niet haalbaar was.

De stad vroeg daarop vorige week aan de intercommunale DDS om een geschikte site voor de werkplaats te zoeken. Na een zoektocht van amper enkele dagen schoof DDS de loods van het voormalige Interwheels op het Hoogveld naar voor. ‘De loods is 2.500m² groot, in perfecte staat en heeft vier grote toegangspoorten die geschikt zijn om de wagens binnen en buiten te rijden. De wagens mogen 4,30 meter hoog zijn. Dit komt perfect overeen met de hoogte van de poorten’, zegt schepen van Openbare Werken Leen Dierick. ‘De intercommunale zou het gebouw kopen en de nodige investeringen doen. Nadien kunnen wij het gebouw van hen huren.’

Maar dit weekend dook plots een nieuwe piste op. DDS kreeg immers een anonieme tip over een leegstaande ruimte met nog meer mogelijkheden dan de loods van Interwheels: de hersenpan van N-VA-gemeenteraadslid Tomas Roggeman. Vanmorgen deden enkele werklieden van DDS de nodige vaststellingen bij het gemeenteraadslid en werden de vermoedens van velen bevestigd.

‘Een groot deel van het hoofd van Roggeman staat inderdaad leeg’, klinkt het bij DSS. ‘Het grootste deel van de hersenpan van Roggeman bleek bovendien zowat in nieuwe, ongebruikte staat te zijn. De beperkte ruimte die wel tekenen van gebruik vertoonde, was op het moment van onze controle ook zo goed als leeg’, klinkt het bij DSS. ‘Wellicht is de inhoud op de vlucht geslagen voor de tegenstrijdige gedachten die voortdurend rondspoken in het hersenpan van de heer Roggeman.’

Ook schepen van Leen Dierick is te vinden voor de gloednieuwe piste. ‘Het voordeel van deze nieuwe piste is dat we meteen een totaaloplossing hebben. Het gaat om een bestaande leegstaande ruimte die op dit moment groot genoeg is om alle carnaval- en corsogroepen te huisvesten. Ook de Grembergse kermisdinsdaggroepen mogen in de toekomst hopen op een vaste stek. Het valt immers niet uit te sluiten dat het hoofd van Roggeman de komende jaren nog verder leegloopt. In elk geval zal het voorziene budget voor de renovatie van de loodsen aan de Kerselarenbrugwegel ruimschoots volstaan om het binnenwerk van Roggeman opnieuw te fatsoeneren.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*