Carine Verhelst maakt tv-debuut in Temptation Island

De vrouwelijke helft van de vier koppels die straks aan Temptation Island deel­nemen, is gewaarschuwd: de ­verleidsters die op het Thaise ­eiland worden gedropt, zijn niet van de poes. Een opmerkelijke verleidster is de Dendermondse schepen van Sport Carine Verhelst.

Vanavond start op tv-zender Vijf een nieuw seizoen van Temptation Island. Het opzet blijft hetzelfde als de vorige seizoenen: twee Nederlandse en twee Belgische koppels trekken naar een exotische locatie in Thailand. Negen dagen worden ze van elkaar gescheiden en worden er tien knappe vrijgezellen ingezet met het doel hen te verleiden om ontrouw te zijn.

De trouw van de mannen wordt op de proef gesteld door tien dames van wie er nu al eentje in het oog springt: de Dendermondse schepen van Sport Carine Verhelst (SP.A). ‘Ik droom al jaren van deze kans’, aldus Verhelst in een gesprek met De Klaptand. Al beseft Verhelst wel dat haar deelname heel wat zal losmaken in Dendermonde.

carineverhelst‘Temptation Island heeft ten onrechte het imago van een vulgair en marginaal programma. Wie zijn oogkleppen afneemt zal zien dat het eigenlijk wel een puur programma is waar wordt gezocht naar de ware aard van het menselijk beestje’, gaat Verhelst verder.

Verhelst weet dat ze, gezien haar leeftijd, als een buitenbeentje onder de verleidsters zal bekeken worden. ‘Maar het is nu eenmaal een realiteit dat sommige jongens vallen op oudere vrouwen. Het is bijzonder knap dat Temptation Island dit taboe wil doorbreken. Temptation Island is trouwens vergelijkbaar met de politiek: ook daar is het de bedoeling om iemand anders te naaien.’

Of Verhelst in haar opdracht is geslaagd en het bed is ingedoken met één van de kandidaten wil de schepen nog niet kwijt. Al benadrukt Verhelst wel dat ze meestal wel in haar opzet slaagt als ze ergens haar zinnen heeft opgezet. Op Temptation Island was het niet anders’, klinkt het geheimzinnig.

Maar harten breken was voor Verhelst niet de belangrijkste reden om deel te nemen. ‘Ik ben al jaren lid van de SP.A. Daardoor kan ik zelfs twee stenen doen vechten. Overeind blijven in het mannenbastion dat de politiek is, is voor mij veel moeilijker dan een man op het hoofd op hol doen slaan. Ik was één van de weinige vrijgezellen die niet als een leeuwin op de mannen is gesprongen. Ik heb vooral genoten van de sloten alcohol, het fantastische weer en het knappe gezelschap.’

‘Met één van die mannen tussen de lakens duiken was voor mij absoluut geen must’, aldus Verhelst. ‘Ik ben niet vertrokken met het plan om zomaar eender wie te naaien. Maar als er een klik was, zou ik uiteraard geen neen zeggen’, besluit Verhelst.

‘Ik begrijp dat de partij mij wellicht liever in Blokken of De Slimste Mens had gezien, maar ik ben er van overtuigd dat mijn passage in Temptation Island geen struikelblok is voor mijn politieke toekomst. Onder meer Bart De Wever bewees in het verleden al dat politici een grote populariteit kunnen overhouden aan tv-optredens. Door deel te nemen aan Temptation Island hoop ik de partij in 2018 in Dendermonde sterker te maken.’

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Het klopt dat de socialisten laat zijn gaan denken aan hun sexappeal. Dat toch het besluit genomen is om achteraf enkele stappen terug te doen tot het vroege evolutiestadium waarmee veelal de liberalen paraderen zal de SP-A zeker populair maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*