Burgemeester loopt volgend jaar Dwars door Dendermonde

Terwijl burgemeester Piet Buyse bij de eerste twee edities van Dwars Door Dendermonde telkens het startschot voor één van de wedstrijden gaf, bleef de burgemeester de voorbije jaren opvallend afwezig. Maar daar komt volgend jaar verandering in. Dat bevestigde Joost Pinnoo, de kabinetschef van de burgemeester aan De Klaptand.

Het voorbije weekend trokken voor de zesde keer al meer dan 2.500 lopers door de Dendermondse binnenstad. Dwars door Dendermonde is voor heel wat sportievelingen uitgegroeid tot de eerste loopafspraak van het jaar. Maar terwijl de Antwerpse burgemeester Bart De Wever tijdens loopevents in zijn stad zelf de sportschoenen aantrekt, schittert de Dendermonde burgemeester Piet Buyse al jaren door afwezigheid. Bij de eerste twee edities gaf Buyse nog het startschot, maar nadien stuurde hij zijn kat.

‘Dat Piet tijdens de eerste twee edities zo opvallend aanwezig was, http://www.deklaptand.be/wp-admin/edit-comments.phphad uiteraard alles te maken met de gemeenteraadsverkiezingen die toen voor de deur stonden’, bevestigt Pinnoo aan De Klaptand. ‘De voorbije 3 jaar voelde Piet dan ook niet de noodzaak om het startschot te geven. Vergeet niet dat Piet lesgeeft op het VTI en de wedstrijd wordt ingericht door het Oscar Romero-college.’

Maar volgens Pinnoo kreeg Piet bij het zien van de talrijke foto’s en het lezen van de tientallen positieve reacties op de jongste editie van de stadsloop, toch de loopkriebel te pakken. Ook het feit dat politieke rivalen als Marius Meremans (N-VA) en Bart Van Malderen (SP.A) vlotjes de 10 kilometer afmaalden en daarbij luid aangemoedigd werden zou Buyse over de streep getrokken hebben.

‘Volgend jaar loop ik mee’, zou Buyse gezegd hebben. Al wil Buyse daar ook een soort populariteitstestje aan koppelen. Als 1.000 mensen de Facebookpagina ‘Bij 1000 likes loopt Piet Buyse mee in Dwars door Dendermonde 2016‘ liken, bindt de burgemeester volgend jaar de loopschoenen aan.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*