BREAKING: Buyse out? Uyttersprot in? “Ik ben niet van den d’haes gepoept!”

Een politieke aardverschuiving is in de maak. Wat enkele dagen geleden nog als een gerucht de ronde deed, lijkt bewaarheid te worden: de Aalsterse Ilse Uyttersprot (CD&V) is de gedoodverfde jeune première om Piet Buyses (ook CD&V, tiens) patriarchaat te breken en hem zelfs op te volgen.

Dat opzet verloopt weliswaar niet zonder slag of stoot. Toen Christoph D’Haese (N-VA), de burgervader van de Ajuinenstad, via het onderzoeksjournalistiek artikel van de Klaptand lucht kreeg van het christendemocratisch gekonkelfoes, heeft hij haar stante pede uit al haar Aalsterse politieke mandaten ontzet. Evenwel niet zonder haar een stevig standje en dito uitbrander te geven: “Ilse heeft veel te hoog van de toren geblazen! Het zwarte gat lonkt voor haar.”

Uyttersprot laat het niet over haar kant gaan. Ze reageert openhartig: “Ik voel me keihard gepakt en grondig vernederd. Heerlijk is dat!”

In een telefonische reactie aan de redactie reageert Piet Buyse eerder laconiek: “Het zal wellicht zo’n vaart niet lopen. De sjerpwissel is nog niet voor direct. In tegenstelling tot collega Uyttersprot ben ik niet van den d’haes gepoept.”

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*