Boze Dendermondenaren dumpen afval op Gedempte Dender

Tientallen boze Dendermondenaren zijn vanmiddag afval komen dumpen op de Gedempte Dender. Dat stelde een fotograaf van De Klaptand vast.

In de provincies Oost- en West-Vlaanderen werd vandaag actie gevoerd tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. De actie had ook een forse impact op de huisvuilophaling in de streek. Bij de ophaaldiensten van Verko kwamen er vandaag nauwelijks werkwilligen opdagen, waardoor er geen vuilniswagens konden uitrijden.

In tientallen straten in onder meer Sint-Gillis-Dendermonde, Baasrode en Oudegem bleven de zakken met restafval en pmd, de dozen met oud papier en de containers voor groenafval dan ook onaangeroerd buiten staan. Verko riep de inwoners van de betrokken straten op om het niet-opgehaalde afval binnen te nemen en bij de volgende ophaalbeurt van opnieuw aan te bieden.

Vrij snel bleek echter dat er op 15 december wellicht ook geen huisvuil zal worden opgehaald omdat er dan een nationale staking is. Dat zou betekenen dat heel wat Dendermondenaren hun afval zouden moeten bewaren tot maandag 29 december. Vooral voor gft-containers en pmd-zakken zou dat voor aanzienlijke geurhinder kunnen zorgen.

Via sociale media riep een aantal misnoegde inwoners op om te protesteren tegen dit wanbeleid van Verko. ‘Waarom kan de ophaling geen dag verschoven worden zoals bij feestdagen?,’ klonk het op Twitter. Op Facebook vroeg een Baasrodenaar zich dan weer af of het weer toeval was dat Grembergen buiten schot bleef. Iemand anders vroeg zich af of Dendermonde straks het ‘Napels aan de Schelde’ wordt.

Eén iemand stelde voor om het afval te gaan dumpen om de Gedempte Dender. Die oproep kreeg massaal navolging. Tientallen inwoners van Baasrode en Oudegem kwamen met een aanhangwagen vol huisvuilzakken afgezakt naar het stadscentrum. De afvalberg die daarop ontstond aan de Gedempte Dender zorgde meteen voor een toevloed van meeuwen, ratten en daklozen.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*