Bierpijplijn Denderpop grote flop

Denderpop zit met een logistiek probleem. Één dag voor de start van het -naar eigen zeggen- gezelligste en grootste Dendermondse festival, moeten de organisatoren een ijdele hoop laten varen. De gedroomde bierpijplijn tussen het festivalterrein in het stadspark en de Malheurbrouwerij komt er niet. Een rekenfout heeft het plan genekt.

Hoofdorganisator Rob Huijghe geeft tekst en uitleg: “Dit is ons nog nooit overkomen… een telfout maken. Voor de eerste keer in ons achttienjarige bestaan zitten we er een keertje naast. Onze begroting is altijd realistisch, onze subsidieaanvragen zijn accuraat, de concerten gaan nooit boven de 90 decibel én onze festivalterreinen zijn ál-tijd net gepast voor het aantal geschatte bezoekers. Er is nooit te veel plaats, maar ook nooit te weinig. De ruimte op de Gedempte Dender was altijd afgemeten en in het stadspark is dat niet anders. De 17.658 getelde bezoekers van vorig jaar kunnen dat zeker beamen.”

“Het idee voor zo’n pijplijn is ontstaan toen we na de editie van 2016, 4 jaar geleden dus, merkten dat de biertankwagens de pelouse van het park in de vernieling hadden gereden”, geeft Huijghe toe. “Een snelle berekening leerde dat onze trouwe Malheurbrouwerij in vogelvlucht amper 4 kilometer, een goeie 17 mijl, van het terrein ligt. De tapkranen rechtstreeks aansluiten op de installatie van de brouwerij kon dus geen enkel probleem zijn, dachten we. We hadden in het KTA trouwens al een loyale partner gevonden. We zouden de buizen van de leerlingen mogen gebruiken om de koker te trekken. Maar daar is het dus een beetje misgelopen. Door alle mogelijke eieren en watten die ze tegenwoordig onder die scholieren hun gat schuiven, waren er niet genoeg buizen voorhanden.”

“De sponsorkoker die de brouwerij al had voorzien, staat dus voor niks te blinken in het Hoogveld. En de pompslang die wij hadden klaargelegd, raakt niet verder dan de Olympos. Daarom hebben we beslist om onze tapkranen aan te sluiten op de septische put van het zwembad. We hebben vanmorgen eens een testproeverij gehouden. En eerlijk, we hadden onze drank daar al veel eerder moeten halen. Als je shit durft te programmeren, moet je ook drek kunnen serveren”, knipoogt de organisator.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Avatar

    De hamvraag is hoe het bier eenmaal op het terrein het meest efficiënt bij de consument naar binnen geleid kan worden via de infrastructuur van het aangelegde buizenstelsel. Daar is ook niet goed genoeg over nagedacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*