Bewoners van Donckstraat eisen excuses stadsbestuur

Drie bewoners van de Donckstraat hebben na het Tetterfeest op de Grote Markt een klacht ingediend tegen het stadsbestuur. Ze eisen publieke excuses van het voltallige schepencollege en in het bijzonder schepen van Jeugd Lien Verwaeren. Dat vernam De Klaptand.

Net zoals de voorbije jaren organiseerde de stad bij de start van het nieuwe schooljaar een Tetterfeest voor alle leerlingen van het eerste leerjaar van de lagere scholen uit de Ros Beiaardstad. Tijdens een aantal activiteiten op de Grote Markt en in CC Belgica konden de kinderen kennis maken met de mascottes van de Tettergazet, die alle informatie van de stad voor kinderen bundelt.

Enkele bewoners hekelen nu de onduidelijke communicatie van het stadsbestuur. ‘Ik was er heilig van overtuigd dat ik ‘tettenfeest’ had gelezen’, vertelt de 48-jarige Jef, één van de misnoegde Dendermondenaren. ‘Op ons bankje op het Pater Ruttenplein en in ons stamcafé Polderzicht droomden ik en mijn werkloze makkers de voorbije weken luidop gedroomd over de tettenparade in onze stad. Eindelijk was er een activiteit op ons niveau in ’t stad. Hele dagen aan de toog hangen, gaat na verloop van tijd immers ook tegen steken.’

‘Met een broek vol goesting zakten we op 11 september dan ook af naar de Grote Markt in de hoop er flink wat vrouwelijk bloot te kunnen spotten. Maar het werd een zware ontgoocheling. Een hoop lawaaierige schoolkinderen, een aantal juffen op het terrasje van Barbuda en een viertal harige wezens die gekke dansjes deden. Niet meteen waar we op gehoopt hadden’, vertelt Jef.

Jef probeerde zijn gezellen eerst nog te sussen met de boodschap dat ze wellicht iets te vroeg waren en stelde voor eerst iets te drinken in Sint-Joris. ‘Dat was misschien fout. Want van de ene pint kwam de andere en voor ik het goed en wel besefte stond de Louis in zijn blote fluit buiten op tafel te roepen dat hij nu wel een keer die tetten wilde zien. De blik in de ogen van die kinderen vergeet ik nooit’, aldus Jef.

Samen met zijn vrienden werd Jef even door de politie administratief aangehouden. ‘Nadat we ons roes hadden uitgesloten mochten we naar huis. Dat is gelukkig niet zo ver. Maar sinds het gebeuren heb ik wel het gevoel dat mijn collega-tooghangers me links laten liggen. Ik vind het zwaar kut dat ik nu de zwarte piet krijg doorgeschoven. Kan ik er aan doen dat ik de enige ben die kan lezen? Ik blijf erbij dat die ‘r’ veel te hard op een ‘n’ leek. Door die onduidelijke communicatie sta ik nu wel mooi voor lul. Ik eis dan ook excuses van de stad Dendermonde’, aldus Jef.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Het is onwaarschijnlijk dat er een n heeft gestaan.

  2. De Jef was al van in mijn kleuterklasje ne zuivere tettenzot! En daarbij, hij kon zijnen tetter niet houden… Heeft dus ook nooit een “brave madolle” gekregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*