Baasroodse rapper bewerkt wereldhit Rocco Granata

De Baasroods rapper Glenn Daelemans werkt aan een remake van Marina, de wereldhit van Rocco Granata. Straffer nog, het was de Belgische Italiaan die Daelemans vroeg om een remake. Dat ontdekte De Klaptand.

bostroDe jonge rapper is al geruime tijd gepassioneerd bezig met muziek en begon zijn carrière onder de naam ‘Gleniaal’. Maar de commerciële rap in combinatie met dance en andere invloeden bleek niet hét genre waarin de artiest en de studio zich het beste bij voelden. Met zijn volgende project, Mr. Fonky, gooide hij het in november vorig jaar over een andere boeg en probeerde hij de muziek uit de jaren ’70 in een eigentijds jasje te stoppen. De single ‘Kam Men Haar’ werd opgepikt door de radio en stond wekenlang in de top 30 van Family Radio. Met de bijhorende clip haalde Daelemans zelfs Youtube en Ment TV.

Maar ook Mr. Fonky was geen lang leven beschoren. Omdat een carrière in de muziekwereld onmogelijk te combineren viel met zijn privé-leven, stopte Daelemans even met muziek maken. Tot hij enkele weken geleden op Facebook de geboorte van een nieuw project aankondigde: Bostro, een verwijzing naar zijn geboortedorp Baasrode.

‘De man die sneller van artiestennaam verandert dan Patrick Meulebroek van onderbroek’, zoals Daelemans inmiddels smalend wordt genoemd, kondigde bovendien ook aan dat hij op vraag van een Belgische topartiest werkt aan een nieuwe versie van een wereldhit. Welk nummer precies wilde Bostro op Facebook niet kwijt, al verklapte hij wel dat het nummer 5 weken op 1 stond in de Vlaamse Ultratop en 40 weken in die lijst stond. Wereldwijd zouden zowat 5 miljoen exemplaren van het nummer zijn verkocht.

De Klaptand trok daarop op onderzoek in de archieven van Ultratop. Namen als Stromae, Eddy Wally, Bobbejaan Schoepen en Stan Van Samang verdwenen vrij snel van het lijstje met kanshebbers omdat ze niet aan die voorwaarden voldeden. Uiteindelijk kwam Marina van Rocco Granata in ons vizier. Dat nummer bleek inderdaad 5 weken op 1 te hebben gestaan en stond ook 40 weken in de Ultratop. De versie van Bostro zou een eerbetoon worden aan alle Baasroodse Marina’s.

Wanneer de Bostro-versie van Marina op de wereld wordt losgelaten, is nog niet bekend. De fans van Gleniaal Mr Fonky Bostro kunnen zich intussen opwarmen aan dit eerbetoon aan Baasrode.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*