Baasrode krijgt opnieuw een Belleman

De stad Dendermonde gaat binnenkort opnieuw een Belleman door de straten van Baasrode sturen. Die moet de Baasrodenaars informeren over de belangrijkste beslissingen van het stadsbestuur.

De beslissing van het stadsbestuur komt er nadat aan het licht kwam dat in Baasrode niemand het maandelijke stadsmagazine leest. Dat bleek nog maar eens nadat het Baasroodse N-VA-gemeenteraadslid Stijn Goossens op Facebook zijn beklag deed over het gebrek aan afvalstickers in de Baasroodse supermarkten. Verschillende Baasrodenaars lieten in de reacties weten dat ze niet op de hoogte waren van de prijsverhoging van de huisvuilzakken, hoewel dit op verschillende manieren was gecommuniceerd.

Naast het stadsmagazine communiceerden Verko en de stad Dendermonde de nieuwe huisvuilrichtlijn ook via Facebook en Twitter en via diverse regionale media. Maar die informatie sijpelde dus blijkbaar niet door tot bij heel wat Baasrodenaars.

Uit een onderzoek van De Klaptand blijkt dat de redenen voor het niet lezen van het stadsmagazine zeer divers zijn. Zo kan het grootste deel van de inwoners van Baasrode niet lezen. Het handvol Baasrodenaars dat wel kan lezen geeft aan ofwel geen tijd te hebben om het stadsmagazine te lezen ofwel geen goesting. ‘Ik ga liever op café,’ klonk het letterlijk uit de mond van een geletterde Baasrodenaar.

De stad is zich van het probleem bewust en besliste daarom opnieuw een Belleman aan te werven. Die zal net als vroeger opnieuw door de straten van het dorp trekken en de belangrijkste beslissingen van het stadsbestuur op die manier wereldkundig maken aan de Baasrodenaren. ‘Voor alle zekerheid zullen we de Baasroodse Belleman overigens pas in de vooravond op pad sturen,’ klinkt het bij schepen van informatie Leen Dierick. ‘Dan zijn we zeker dat ze allemaal hun roes hebben uitgeslapen.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*